Game of thrones book 5 a dance with dragons pdf

Game of thrones book 5 a dance with dragons pdf of Thrones er en amerikansk middelalder-fantasy tv-serie skabt af David Benioff og Dan Weiss for HBO. Serien, der er baseret på forfatteren George R. Martins række af bestseller-romaner A Song of Ice and Fire, skildrer ædle familie-dynastiers ofte voldelige kamp om kontrollen over kontinentet Westeros. Serien havde premiere i USA den 17.


I Danmark havde serien premiere den 4. Serien foregår i et detaljeret, middelalderligt univers, og følger en række magtkampe mellem forskellige parter, både mellem “huse”, grupperinger indenfor de enkelte huse, og mellem enkeltpersoner. Hovedhistorien handler om kampen om Jerntronen i byen Kings Landing, de facto hovedstad for hele kontinentet Westeros og dets 7 riger. Jerntrone hendes far blev fordrevet fra.

Både historier og figurer i serien har i mange tilfælde forhistorier, og mange af disse forhistorier hænger sammen på forskellig vis – i denne verden har de fleste været i krig med eller været allieret med hinanden på forskellige tidspunkter, og ambitioner, grådighed eller gammelt had er ofte en hoveddrivkraft bag personernes gøren og laden. Samtidig følger personerne mange forskellige veje for at overleve i en hård verden befolket af et utal af grupperinger på mange forskellige planer, eksempelvis præstekaster, bystater, lejemordersamfund, troldmænd, slaver, omskårne soldater og meget andet.

Game of Thrones følger de mange handlingsforløb i romanerne A Song of Ice and Fire tæt, og forfatter George R. Martin har udtalt at pilotafsnittet var meget tro mod hans oprindelige værk. Seriens skaber, David Benioff, har humoristisk beskrevet Game of Thrones som “The Sopranos i Midgård”, med henvisning til seriens intrigante og ofte dystre indhold udspillet i et fantasy-miljø. Serien har vundet stor berømmelse på bl.

Således er kampe, intriger og politik sjældent mellem “god” eller “ond”, men snarere betinget af de forskellige personers udgangspunkter og verdensopfattelser. Serien er ofte meget voldelig og blodig, og serien viger ikke tilbage for hverken blodskam, tortur, forræderi, voldtægt og barnemord.

scroll to top