Japan metro map pdf

Het land wordt gevormd door japan metro map pdf. 852 eilanden in de Grote Oceaan.


De hoofdstad en grootste stad van Japan is Tokio. De omringende agglomeratie Groot-Tokio is met bijna 40 miljoen inwoners de op een na grootste metropool ter wereld. Het gehele land telt 126.

Het land is een constitutionele parlementaire monarchie, waarbij de wetgevende macht in handen is van de Kokkai, het parlement. Japan is ‘s werelds op twee na grootste economie en lid van grote organisaties als de VN, de G7, de G8 en de G20. De Japanse bevolking geniet de hoogste levensverwachting van alle landen in de wereld en de op twee na laagste kindersterfte. De twee woorden zijn inhoudelijk identiek maar worden slechts anders uitgesproken.

Over het algemeen beschouwt men Nippon als een officiële term. Voor normaal gebruik heeft echter Nihon de voorkeur. Hiernaast vindt men vaak het woord 和 ‘wa’, dat afstamt van 大和 Yamato, waarmee Japan bedoeld wordt. In het eerste deel van de Chinese Tang-dynastie bedachten Japanse geleerden die Chinees hadden gestudeerd, een nieuwe naam voor hun land.

Ze gebruikten de Chinese uitdrukking voor “oorsprong van de zon, zonsopgang”, omdat Japan ten oosten van China ligt. De medeklinkers in het woord waren niet uitspreekbaar in het Oudjapans, zodat de term werd vereenvoudigd tot Nip-pon-gu of Ni-pon-gu.

scroll to top