John grisham the innocent man pdf

John grisham the innocent man pdf schrijver, bekend van juridisch drama. Grisham is het tweede kind uit een gezin met vijf kinderen.


Zijn ouders waren gematigde Southern Baptists. Zijn vader was bouwvakker en katoenkweker.

Na veelvuldig verhuisd te zijn, vestigde de familie zich in 1967 in het kleine stadje Southaven in Mississippi. Daartoe door zijn moeder aangemoedigd, was de jonge Grisham een fervent lezer die vooral beïnvloed werd door het werk van John Steinbeck, waarvan hij met name de heldere schrijfstijl bewonderde. In 1977, behaalde Grisham zijn B. Tijdens zijn studie begon Grisham een dagboek bij te houden, iets dat later hielp bij zijn creatieve activiteiten.

Na het behalen van de J. University of Mississippi, in 1981, werkte Grisham bijna tien jaar als jurist in Southaven. Tijdens deze periode verloor hij zijn interesse in strafrecht en werd Grisham succesvol in civiel recht.

In 1983 werd hij gekozen in het Huis van Afgevaardigden van de staat Mississippi, waarin hij tot 1990 zitting had. In 1984 zag Grisham in de rechtszaal van De Soto County in Hernando de emotionele verklaring van een 12-jarig slachtoffer van een verkrachting. Grisham begon in zijn vrije tijd aan een roman te werken, waarin hij beschreef wat er gebeurd zou zijn als de vader van het meisje haar aanvallers vermoord zou hebben. Hij werkte drie jaar aan A Time to Kill en voltooide het in 1987.

Het boek verschijnt in 1993 in de Nederlandse vertaling als De jury. Direct nadat Grisham A Time to Kill voltooid heeft, begint hij aan zijn tweede roman, het verhaal van een jonge advocaat die in dienst treedt bij een ogenschijnlijk perfect advocatenkantoor, dat dat niet bleek te zijn. Deze roman, The Firm, werd in 1991 een bestseller en verscheen datzelfde jaar in het Nederlands onder de titel Advocaat van de Duivel. Grisham bleef minstens een roman per jaar schrijven, de meeste werden populaire bestsellers.

Zuidelijke staten van de VS. Grishams boeken een rol op de achtergrond. Zijn enige non-fictiewerk The Innocent Man behandelt de justitiële dwaling van Ron Williamson en kan men derhalve als directe maatschappelijke kritiek op het strafrecht en -systeem zien. Publishers Weekly verklaarde Grisham tot “de best verkopende schrijver van de jaren 90”.

scroll to top