Steven gerrard autobiography pdf

Engels voormalig voetballer steven gerrard autobiography pdf bij voorkeur als middenvelder speelde. Hij stroomde in 1998 door vanuit de jeugd van Liverpool, waarvoor hij vervolgens zeventien seizoenen in het eerste team speelde. Gerrard was van 2000 tot en met juli 2014 tevens international van het Engels voetbalelftal, waarvoor hij 114 wedstrijden speelde waarin hij 21 keer scoorde. Gerrard doorliep vanaf zijn achtste als rechtsback de jeugdopleiding van Liverpool met spelers zoals Michael Owen en Jamie Carragher.


1999 vervolgens zijn debuut in de hoofdmacht, tegen Blackburn Rovers. 2001 was er een probleem op het middenveld waardoor Gerrard daar een paar wedstrijden werd neergezet.

Dat pakte zo goed uit dat hij de rest van zijn carrière middenvelder bleef. Gerrard groeide bij Liverpool uit tot een publiekslieveling evenalszijn collega en vriend Michael Owen, die in 2004 vertrok naar Real Madrid.

Gerrard bleef bij Liverpool en won in het daaropvolgende seizoen als aanvoerder de Champions League, na een met strafschoppen gewonnen finale tegen AC Milan. Liverpool FC maakte in de zomer van 2005 bekend dat Gerrard een transferverzoek had ingediend om te vertrekken. Dat trok hij een dag later in. In plaats daarvan tekende Gerrard op 7 juni 2005 een nieuw contract bij Liverpool.

scroll to top